aziziazmin Photography Collection

By: Azizi Ahmad Azmin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-Nov-2010 14:22 Email | Share | | Bookmark
FLICKR...

Semua gambar2 snapshot/wedding/tripping/official job terkini telah diuplod ke:
http://flickr.com/aziziazmin

FP ni sekadar utk tulis2 time broing jela..hehe...
Happy browsing..


Tuesday, 7-Sep-2010 03:55 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya 2010

Orait.. In b4 all updates on previous journeys...


Monday, 19-Jul-2010 08:21 Email | Share | | Bookmark
Day 2 - Pantai teluk mok nik (Monica Bay beach..)

Direct translation rupenya.. hehe... misti dulu2 ada mat saleh nama monica bukak tempat ni.. last2 org ganu panggil die mok nik je.. hmm.. camtula sejarah nama pantai ni lebih kurang..

Apa makanan yg best kat sini? ada saranan dr mak sedara suh cari satar kat area masjid kemaman (dia penah dtg makan sana..katanya sedappp).. tapi dah cari tak jumpa pulak.. huhu.. last2 terus dtg sini (pantai mok nik).. Gerai yg best (rasa cam penah masuk rancangan Jln2 Cari makan ke Warung Kita.. tak ingatla.. tapi penah masuk tv la..).. -> Che Wan Satar.. dekat je dgn jln masuk ke pantai ni.. Mmg sentiasa ramai org yg dtg makan sini.. kereta sentiasa penuh..


pulut panggang..


sata.. bukan harddisk SATA.. hehe.. isi ikan sesaja... sedapppp...

lepas makan gi jln2 tepi pantai..


saje tengok atas..


Sunday, 18-Jul-2010 10:09 Email | Share | | Bookmark
Jln2 area kemaman, cherating..

Meeting hari ahad, tapi jumaat mlm dah sampai.. so sabtu? hari bebas.. byk tempat boleh gi, byk menda boleh makang.. tapi kenyang lagi la...


Sanctuari penyu ni agak terkedalam tempat dia.. Sama jln nak ke club med kalu tak silap...kene main masuk je jalan2 kecik yg kita nampak sepanjang main road kuantan-kemaman tu.. adala signbod tapi kekadang terlepas gak.. masuk free, tapi digalakkan menderma sket (ada tabung derma kat pintu masuk dia) bagi membantu usaha konservasi penyu.. org pun tak ramai yg dtg..tapi kalau sampai tu, mmg satu bas pun ada...


anak penyu dlm kolam..ada byk gak.. tapi nanti akan dilepaskan bila tiba masa yg sesuai... kat sini byk penyu agar ngan belimbing je..


on display- "Telur penyu, lipas".... ni aku tak sure ada org kat santuari tu nak buat lawak kot.. atau memang lipas tu pun turut jadi display gak.. adess...


Sunday, 18-Jul-2010 09:42 Email | Share | | Bookmark
Jelajah stesen MARDI.. Kemaman, Muadzam, Kluang

Dah seminggu berlalu... Last week ada assignment sket dari HQ utk amik gambo "kad pengenalan" bebiri2 Dorper ngan kambin2 stesen kluang.. hehe.. tapi main event dia sebenarnya kena dtg meeting kat Kemaman..pastu lak otw kene amik gambar rumput kat muadzam.. amacam? pening dak kepala dgr pernyataan ni? hehe.. apa2la. anyway, last week mmg merupakan minggu jelajah stesen2 mardi la.. from Kemaman->Sg Baging (x official pun)->muadzam->kluang....

Kat kemaman stay kat Hotel Homestay.. masa mula2 booking ingatke dok homestay.. rupanya mmg nama hotel tu camtu..


Sket review pasal homestay hotel ni... Hotel ni memang hotel baru.. semuanya fresh2.. so memang selesa sangat2. (cuma maybe bantal agak keras.. sebab baru kot..pepagi dah sakit tengkuk..)
Harga satu malam: RM98 je utk deluxe room.. (utk hari2 biasa, non-peak season)..
Kalau hari minggu (Jumaat-Sabtu-> yess.. kat ganu jumaat ngan sabtu kira ari minggu, ahad dieorg keje) RM128 je.. Semua harga diatas TANPA BREAKFAST.. hotel tak sediakan brekpes ye.. sbb kat luar melambak2 specialties ganu nih..bakpe makang kat hotel..kat luar agi sedak (sedap)..hehe.. Bilik fully ekon, tv 32inc LCD, air panas (minum/mandi), tapi... takde MINIBAR... rating aku, 3.8/5 star.. Good!


Nak brekpes byk tempat.. tapi aritu tak gi pun area kemamang, tapi gi pantai batu hitam.. dekat sgt dah.. 10minit je..kat area cherating la.. ada satu gerai yg agak terpencil.BLACK STONE (sempena nama pantai tu laaa). buruk gak gerai dia.. dahla sebelah je ngan kubur.. tapi pulut ikang masing die bole tahang gak... bantai nasik lemak, nasik dagang, teh ais, bungkus pulut ikang masing nih.. Rege semua tak smpai RM15... 2 org makang.. hmm sedakkk (sedappp)..



nampak cam sedap... tapi..memang sedap pun,.. hehe


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net